Μικρά που έμειναν στο Περιθώριο

Ο Boy George και η κλεμμένη εικόνα Του Ιησού Χριστού

Λόγω των πολέμων, πολλές εκκλησίες του νησιού μας λεηλατήθηκαν. Σπάνιες εικόνες κλάπηκαν και πωλήθηκαν σε κάθε γωνιά του κόσμου. Κάποιες βρέθηκαν και επιστράφηκαν άλλες όχι.

Η εικόνα Του Ιησού Χριστού του Παντοκράτορα κλάπηκε το 1974 από την εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους στο Νέο Χωριό Κυθρέας. Μέχρι το 2011 ήταν χαμένη.

Εντοπίστηκε από τον πάτερ Πορφύριο, εκπρόσωπο της εκκλησίας της Κύπρου στις Βρυξέλλες, σε ρεπορτάζ για τον Boy George στην ολλανδική τηλεόραση.

O άγγλος καλλιτέχνης την είχε αγοράσει το 1985, από έμπορο έργων τέχνης στο Kings Road του Λονδίνου, χωρίς να γνωρίζει την προέλευση της.

Μετά που η εκκλησία επικοινώνησε μαζί του και του απέδειξε ότι είχε κλαπεί, παρέδωσε την εικόνα στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων, στο βόρειο Λονδίνο, χωρίς να δεχθεί κανένα χρηματικό ποσό.

Το φρικιό, ο γραφικός, ο ομοφυλόφιλος, το κακό παράδειγμα για την κοινωνία και ότι άλλο τον αποκαλούσαν τόσα χρόνια τελικά ήταν ένας απλός και ταπεινός άνθρωπος.

Κλείνοντας να αναφέρω πως τις χρονιές 1989–1992 είχε μπάντα με το όνομα “Jesus Loves You”. Οι στίχοι των τραγουδιών του μιλούσαν για  την αγάπη και την ισότητα. Ίσως να είναι και καλός χριστιανός.

 

Άμα γουστάρεις, ακολούθησε το Περιθώριο στο Google News

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.