Μικρά που έμειναν στο Περιθώριο

Οι καουμπόισσες της δύσης – Μικρό ιστορικό – Φωτογραφικό άλμπουμ

Μετά τον αμερικάνικο εμφύλιο, πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη μετανάστευση στην ιστορία της χώρας. Χιλιάδες κάτοικοι, έφυγαν από τις πολυσύχναστες ανατολικές πόλεις για να εγκατασταθούν σε δυτικές πολιτείες όπως το Colorado, Arizona, Kansas, New Mexico και Nebraska.

Αυτό βοήθησε η νομοθεσία Homestead, το 1862, που προέβλεπε ότι οποιοσδήποτε ενήλικος πολίτης, που ποτέ δεν τάχθηκε με όπλα ενάντια στην χώρα, μπορούσε να διεκδικήσει 160 στρέμματα κυβερνητικής γης. Δικαίωμα είχαν επίσης γυναίκες και μετανάστες.

Όλος αυτός ο κόσμος έπρεπε να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες ζωής. Η καινούργια ζωή, προσέφερε μεγαλύτερη προσωπική ελευθερία από την παλιά έτσι πολλές γυναίκες άρχισαν να αναλαμβάνουν δουλειές που παλαιότερα γίνονταν μόνο από άνδρες.

Άρχισαν να κατέχουν δεξιότητες στην ιππασία, να βοηθούν στα αγροκτήματα, να βόσκουν τα ζώα ενώ έμαθαν να χρησιμοποιούν και όπλα.

Όλες αυτές οι αλλαγές, ανάγκασαν τις γυναίκες να εγκαταλείψουν τον παραδοσιακό τρόπο ένδυσης και άρχισαν να ντύνονται με χαλαρά παντελόνια και ανδρικές μπότες.

Πρωτοπόρος σ’ αυτό τον νέο τρόπο ζωής ήταν η Sally Skull όπου είχε δικό της ράντσο. Η ίδια είχε φέρει άγρια άλογα και βοοειδή από το Μεξικό, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.

Οι ανεξάρτητες γυναίκες αντιμετωπίζονταν, συνήθως, με καχυποψία και σκληρή κριτική, όπως για παράδειγμα η Ellen Watson, (Cattle Kate) που κατηγορήθηκε άδικα για την κλοπή ζώων το 1889 και δικάστηκε χωρίς να έχει δικαίωμα υπεράσπισης.

Η νέα γενιά γυναικών, που εγκαταστάθηκαν στις δυτικές πολιτείες και πήραν την ζωή στα χέρια τους, ανέδειξε μια σύγχρονη και δυναμική γυναίκα που εξυψώθηκε τις επόμενες δεκαετίες.

 

Πηγή φωτογραφιών: rarehistoricalphotos.com

Άμα γουστάρεις, ακολούθησε το Περιθώριο στο Google News

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.