Μικρά που έμειναν στο Περιθώριο

Terrance Stanley “Terry” Fox – Τρέχοντας ενάντια στον καρκίνο – Μικρό ιστορικό – Φωτογραφικό άλμπουμ

O Terrance Stanley “Terry” Fox ήταν δρομέας μεγάλων αποστάσεων που γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου του 1958 στο Winnipegτ της Manitoba του Canada.

Σε νεαρή ηλικία διαγνώστηκε με οστεοσάρκωμα, ένα είδος καρκίνου, γεγονός που ανάγκασε τους γιατρούς να του ακρωτηριάσουν το δεξί του πόδι σε ηλικία 18 ετών. Μένοντας με ένα πόδι, δεν πτοήθηκε καθόλου και συνέχισε να αθλείται έχοντας προσθετικό πόδι.

Το 1980, αποφάσισε να τρέξει το “Marathon of Hope”, από την μια άκρη του Καναδά μέχρι την άλλη ώστε να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και να μαζέψει χρήματα για την έρευνα κατά του καρκίνου.

Ξεκίνησε τον Απρίλη του ίδιου έτους, έχοντας ως στόχο κάθε μέρα να τρέχει ένα μαραθώνιο, δηλαδή 42.195 μέτρα. Το κατάφερε για 143 συνεχόμενες μέρες μέχρι που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει αφού ο καρκίνος έκανε μετάσταση στους πνεύμονες.

Αν και πίστεψε ότι θα καταφέρει να επανέλθει, η μοίρα είχε άλλα σχέδια γι’ εκείνον. Έφυγε στις 28 Ιουνίου του 1981 σε ηλικία 22 ετών. Μέχρι τότε είχε μαζέψει 23 εκατομμύρια δολάρια.

Εις μνήμη του έγιναν δεκάδες αγάλματα, σε πολλά μέρη του κόσμου. Κάθε χρόνο γίνεται ένας μεγάλος μαραθώνιος στον Καναδά για χάρη του, όπου μαζεύουν λεφτά για την έρευνα κατά του καρκίνου.

 

 

Άμα γουστάρεις, ακολούθησε το Περιθώριο στο Google News

Comments (1):

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.