Μικρά που έμειναν στο Περιθώριο

David Bowie – Η πρώτη επιστολή σε αμερικανικό θαυμαστή

To 1967, o David Bowie δημοσίευσε το πρώτο του album.

Την ίδια χρονιά ο δίσκος έφτασε στην Αμερική παίρνοντας καλές κριτικές.

Μια από τις θαυμάστριες του, στην Αμερική, έγραψε στον Bowie ένα γράμμα όπου ήταν το πρώτο που λάμβανε από Αμερικανό θαυμαστή γεγονός που τον έκανε να απαντήσει πίσω.

Τότε η Sandra Dodd ήταν 14 και ο Bowie 20.

**********************************************************************************************

25η Σεπτέμβριου 1967

Αγαπητή Sandra,

Όταν τηλεφώνησα σε αυτό, το γραφείο του μάνατζερ μου, πριν από λίγα λεπτά, μου δόθηκε το πρώτο μου γράμμα από αμερικανικό θαυμαστή – και ήταν από εσάς. Ήμουν τόσο ευχαριστημένος που έπρεπε να καθίσω και να πληκτρολογήσω μια άμεση απάντηση, παρόλο που ο Ken μου φωνάζει να συνεχίσω με ένα σενάριο που χρειάζεται απεγνωσμένα. Αυτό μπορεί να wiat (wi-at; Αυτή είναι μια νέα αγγλική λέξη που σημαίνει περιμένετε).

Περίμενα κάποια αντίδραση στο άλμπουμ από τους Αμερικανούς ακροατές. Υπήρξαν κριτικές στο Billboard και στο Cash Box, αλλά ήταν από επαγγελματίες κριτικούς και σπάνια αντικατοπτρίζουν τις απόψεις του κοινού. Ωστόσο, οι κριτικοί ήταν πολύ κολακευτικοί. Τους άρεσε ακόμη και το single “Love You Till Tuesday”. Έχω ένα αντίγραφο του αμερικανικού άλμπουμ και έχουν τυπώσει την εικόνα λίγο κίτρινη. Πραγματικά δεν είμαι τόσο ξανθός. Νομίζω ότι η εικόνα στο πίσω μέρος είναι περισσότερο «εγώ». Ελπίζω να σας αρέσουν αυτά που περικλείονται.

Απαντώντας στις ερωτήσεις σας, το πραγματικό μου όνομα είναι David Jones και δεν χρειάζεται να σας πω γιατί το άλλαξα. Κανείς δεν πρόκειται να σε κάνει να φαίνεσαι γελοίος, είπε ο μάνατζέρ μου. Τα γενέθλιά μου είναι 8 Ιανουαρίου και υποθέτω ότι είμαι 5’10”. Υπάρχει ένα Fan Club εδώ στην Αγγλία, αλλά αν τα πράγματα πάνε καλά στις ΗΠΑ, τότε θα έχουμε ένα εκεί υποθέτω. Είναι λίγο νωρίς για να το σκεφτούμε.

Ελπίζω μια μέρα να έρθω Αμερική. Ο μάνατζερ μου μου λέει πολλά γι’ αυτό, καθώς έχει πάει εκεί πολλές φορές με άλλους που διαχειρίζεται. Έβλεπα μια παλιά ταινία στην τηλεόραση τις προάλλες που ονομάζεται “No Down Payment” μια μεγάλη ταινία, αλλά μάλλον καταθλιπτική αν είναι μια πραγματική αντανάκλαση του αμερικανικού τρόπου ζωής. Ωστόσο, λίγο αργότερα έδειξαν ένα ντοκιμαντέρ για τον Robert Frost, τον Αμερικανό ποιητή, γυρισμένο κυρίως στο σπίτι του στο Βερμόντ, και αυτό ισοφάρισε το σκορ. Είμαι βέβαιος ότι αυτό είναι πιο κοντά στην πραγματική Αμερική. Έκανα την πρώτη μου ταινία την περασμένη εβδομάδα. Μόλις δεκαπέντε λεπτά, αλλά μου έδωσε κάποια καλή εμπειρία για μια πλήρη συμφωνία που έχω ξεκινήσει τον Ιανουάριο.

Σας ευχαριστώ που είχατε την καλοσύνη να μου γράψετε και παρακαλώ γράψτε ξανά και επιτρέψτε μου να ξέρω περισσότερα για τον εαυτό σας.

Με εκτίμηση,

David Bowie

 

Άμα γουστάρεις, ακολούθησε το Περιθώριο στο Google News

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.