Μικρά που έμειναν στο Περιθώριο

Mary Ann Bevan – Η πιο άσχημη γυναίκα στον κόσμο – Μικρό ιστορικό – Φωτογραφικό άλμπουμ

Η Mary Ann Bevan γεννήθηκε το 1874 στο Λονδίνο. Ήταν παντρεμένη με τον Thomas Bevan και μαζί είχαν 4 παιδιά.

Λίγο πριν πεθάνει ο άντρας της, το 1914, είδε τα άκρα της να διογκώνονται και το σώμα της να παραμορφώνεται.

Η ασθένεια που προκαλούσε την παραμόρφωση των οστών της, η ακρομεγαλία, ήταν άγνωστη στις αρχές του 20ου αιώνα έτσι η Mary δεν είχε καμία θεραπεία ή πρόληψης της ασθένειας.

Σύντομα θα γίνει αγνώριστη ενώ αναγκάζεται να σταματήσει την δουλειά της, ως νοσοκόμα, λόγω διάφορων επιπλοκών.

Μη μπορώντας να συντηρήσει τον εαυτό της και τα παιδιά της, αναγκάστηκε να δώσει συμμετοχή σ’ ένα τοπικό διαγωνισμό, “Η πιο άσχημη γυναίκα”, προκειμένου να κερδίσει το χρηματικό ποσό.

Αφού κέρδισε την πρώτη θέση, της προτάθηκε θέση στο διάσημο τσίρκο, Barnum & Bailey, για να γίνεται έκθεμα ως ή πιο άσχημη γυναίκα στον κόσμο.

Μη έχοντας άλλη επιλογή, μπήκε στον χώρο των Freak Shows ώστε να μεγαλώσει και σπουδάσει τα παιδιά της.

“Ευλογημένη” από ένα ατυχή τίτλο, η Mary υπέμεινε τα αηδιασμένα βλέμματα των θεατών για χρόνια, μέχρι που κατάφερε να κάνει μια αξιοσέβαστη περιουσία και να μεγαλώσει τα παιδιάς της.

Συνέχισε την καριέρα της και μετά την τύφλωση της, μέχρι που ο τίτλος της πιο άσχημης γυναίκας την εγκατάλειψε το 1933, με τον θάνατο της.

Χρόνια μετά, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η φωτογραφία της Mary χρησιμοποιήθηκε σε μια κάρτα γενεθλίων, που έκανε αναφορά στην εκπομπή γνωριμιών Blind Date, με το «αστείο» να είναι ότι η Mary ήταν το ραντεβού στα τυφλά. Μετά από πολλές καταγγελίες, η κάρτα αποσύρθηκε.

Άμα γουστάρεις, ακολούθησε το Περιθώριο στο Google News

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.