Μικρά που έμειναν στο Περιθώριο

Michael Jackson – Freddie Mercury: Το ιστορικό της θρυλικής συνάντησης

Βρισκόμαστε κάπου στο 1983 όταν και προερχόμενος με τα γκάζια στο τέρμα από την απίστευτα μεγάλη επιτυχία του δίσκου Thriller, ο Michael Jackson βρίσκεται σε συζητήσεις για ντουέτο δίσκο με τους … Queen!

Ήταν πραγματικά η τέλεια ιδέα· ο Βασιλιάς της Pop να συναντήσει τον Freddie Mercury, όντας αμφότεροι στο καλλιτεχνικό ζενίθ τους! Αρκετά κομμάτια είχαν ήδη γραφτεί και ηχογραφηθεί σε demo εκτελέσεις οι οποίες έλαβαν χώρα στο στούντιο -σπίτι του Michael Jackson.

Οι ηχογραφήσεις όμως πριν ακόμα καλά-καλά ξεκινήσουν διακόπηκαν, και μάλιστα απότομα…

Γιατί όμως; Διότι ο εκκεντρικός βασιλιάς της Pop, ένα ωραίο πρωινό έφερε ΜΕΣΑ στο στούντιο ηχογράφησης -με το λουράκι του φαντάζομαι- ένα….λάμα! Ναι! Αυτό το κατά τ’ άλλα συμπαθέστατο ζωάκι, που στα ελληνικά αποκαλείται προβατοκάμηλος! Αν δε το ξέρετε τα λάμα μπορεί να φτάσουν σε ύψος έναν μέσο άνθρωπο, ενώ ζυγίζουν πάνω από 100 κιλά!

Υποψιάζομαι πως δεν είναι και η καλύτερη ιδέα να έχει κάποιος για κατοικίδιο ένα λάμα σε μεγαλούπολη μιας και ζουν φυσικά στα οροπέδια του Περού και προτιμούν ψυχρά κλίματα. Βεβαία σε περιπτώσεις διασημοτήτων έχουμε δει μέχρι και τίγρεις με λουράκια, βλέπε Slash & Mike Tyson…

Σκάει μύτη λοιπόν ο King Of Pop με το Λάμα του μέσα στο στούντιο και ο αγαπημένος μας Freddie με απλά λόγια δε γούσταρε κα-θό-λου!

Σύμφωνα με τον τότε μάνατζερ των Queen, o εμβληματικός τραγουδιστής τον πήρε κατευθείαν τηλέφωνο λέγοντας του:

«Μπορείς να έρθεις εδώ; Πρέπει να με πάρεις από εδώ μέσα, ηχογραφώ παρέα ένα γ@$!μένο λάμα, ο τύπος ήρθε αγκαζέ με λάμα».

Βεβαία, αυτό φαίνεται να ήταν το κερασάκι στην τούρτα σε μια συνεργασία που εξαρχής δεν κούμπωσε καθόλου καλά. Καθώς και ο Mr. Bad από την άλλη είχε τα παράπονα του σχετικά με την αλόγιστη χρήση κοκαΐνης του Freddie.

Το grand φινάλε στην υπόθεση που σήμανε και το τέλος της συνεργασίας, ήταν όταν ο Μάικλ είδε στο σαλόνι του τον χαρισματικό frontman να απλώνει -ομοιόμορφα- μερικές άσπρες γραμμούλες για το… δεκατιανό του brunch!

Έτσι μάταια και άδοξα λοιπόν μπήκε το τέλος σε μια συνεργασία που υπό άλλες συνθήκες – χωρίς εξωτικά ζώα και καταχρήσεις αλλά με περισσότερους συμβιβασμούς – θα μπορούσε να κατακτήσει τον κόσμο. Όμως παρόλα αυτά, όπως είπαμε και στην αρχή, υπήρχαν κάποια demo και γραμμένα τραγούδια που προοριζόντουσαν για το ντουέτο εκείνο.

Ένα εξ’ αυτών κυκλοφόρησε το 1985 στον σόλο δίσκο του Mercury το ”Mr Bad Guy” σε επανεκτέλεση όμως δίχως τα φωνητικά του Jackson! Είναι το There Must Be More To Life Than This, μια όμορφη κ μελαγχολική μπαλάντα της οποίας την αυθεντική εκτέλεση το demo δηλαδή με τον Jackson, που βγήκε σε κυκλοφορία το 2012 μετά από απόφαση του Brian May.

Το κομμάτι που αξίζει να ακούσετε όμως δεν είναι αυτό, καθώς υπάρχει άλλο ένα, εξαιρετικό, ξεσηκωτικό κομμάτι που είχε γραφτεί για εκείνη την άδοξη συνεργασία, το οποίο βρήκε τον δρόμο του, εκείνο χωρίς τον Freddie – αλλά με την συμβολή ενός ετέρου τεράστιου frontman.

Είναι το τραγούδι State Of Shock γραμμένο από τον Τζάκσον το οποίο κυκλοφόρησε το 1984 στο δίσκο ”Victory” των The Jackson 5 . Οι υπόλοιποι Τζάκσον δίνουν το χρώμα στα δεύτερα φωνητικά και στη θέση του συνεπιβάτη αντί για τον προοριζόμενο Mercury, ντουέτο με τον Μάικλ κάνει ο… Mick Jagger!

Κείμενο του Ali Mathloum

Άμα γουστάρεις, ακολούθησε το Περιθώριο στο Google News

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.