Μικρά που έμειναν στο Περιθώριο

Raymond Robinson – Ο άνθρωπος που ζούσε την νύχτα – Μικρό Βιογραφικό

Ο Raymond Robinson γεννήθηκε στις 29 Οκτωβρίου του 1910 στην κομητεία Beaver, της Pennsylvania, των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Η ζωή του ήταν ένας αστικός μύθος, σε ολόκληρη την πολιτεία, ασχέτως πως ελάχιστοι ήξεραν ποιος ήταν και τι πέρασε στην ζωή του. Ήταν γνωστός ως “The Green Man” ή “Charlie No-Face”.

Στην παιδική του ηλικία είχε ένα φριχτό ατύχημα που του στοίχησε, σχεδόν, τα πάντα. Όταν ήταν εννέα ετών προσπάθησε να βγει σε ένα πάσαλο, στην γέφυρα Morado, κοντά στους καταρράκτες του Beaver, για να δει από κοντά την φωλιά ενός πουλιού. Δυστυχώς, για κακή του τύχη, άγγιξε σε 2 καλώδια της ηλεκτρικής όπου τον εκσφενδόνισαν στο έδαφος.

Αψηφώντας τις γνωματεύσεις των γιατρών, που δεν του έδιναν καμία ελπίδα ζωής, ο μικρός Raymond κατάφερε να ζήσει αν και έχασε τα μάτια του, την μύτη του και μέρος του δεξιού του χεριού.

Μετά το ατύχημα έμενε συνεχώς σπίτι κάνοντας χαλάκια, τσαντάκια, ζώνες κτλ όπου τα πωλούσε για να ζήσει. Την μέρα δεν έβγαινε σχεδόν ποτέ έξω, λόγω της εμφάνισης του, αφού φόβιζε τον κόσμο όπως έλεγαν. Τα βράδια όμως έβγαινε έξω κρατώντας το μπαστουνάκι των τυφλών και έκανε τους περίπατους τους.

Πολλοί άνθρωποι, περίεργοι βασικά, έβγαιναν και αυτοί στους δρόμους προκειμένου να του δουν από κοντά αφού η ιστορία της ζωής του ήταν πολύ διάσημη. Έλεγαν πως η φάτσα του ήταν πράσινη από το ατύχημα αλλά κάτι τέτοιο δεν ίσχυε. Δυστυχώς υπήρχαν άνθρωποι που δεν ήθελαν απλά να τον γνωρίσουν αλλά για να τον πειράξουν ή να του κάνουν κακό.

Αν και χτυπήθηκε περισσότερο από μια φορά από αυτοκίνητο, μιας και δεν έβλεπε, τίποτα δεν τον σταμάτησε από τις βραδινές του εξόδους. Πέθανε μονάχος στις 11 Ιουνίου του 1985 σε ένα γηροκομείο. Όσοι τον γνώρισαν μιλούσαν για ένα φιλήσυχο άνθρωπο με ιδιαίτερα αισθήματα.

 

 

Άμα γουστάρεις, ακολούθησε το Περιθώριο στο Google News

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.