Μικρά που έμειναν στο Περιθώριο

Willis O’Brien – The Dinosaur and the Missing Link: A Prehistoric Tragedy (1917)

Σήμερα θα ταξιδέψουμε στο παρελθόν, για χάρη μιας βωβής ταινίας, που κυκλοφόρησε πριν από 101 χρόνια! Η ταινία είναι αμερικανικής παραγωγής και ήταν η πρώτη ταινία που σκηνοθετήθηκε από τον πρωτοπόρο του κινηματογράφου Willis O’Brien.

Ο Willis O’Brien (1886 – 1962) υπήρξε από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους της πρώιμης εποχής του κινηματογράφου, επηρεάζοντας πλήθος κόσμου στην πορεία του, σαν ειδικός στα special effects και της τεχνικής του stop-motion animation.

Η πρώτη του ταινία, “The Dinosaur and the Missing Link: A Prehistoric Tragedy” (1917), ενθουσίασε ιδιαίτερα τον Thomas Edison όπου αποφάσισε να την διανέμει ο ίδιος μέσω της εταιρείας του Conquest Pictures. Μάλιστα, την ίδια χρονιά, θα τον προσλάβει προκειμένου να δημιουργήσει και άλλες ταινίες με προϊστορικά θέματα έτσι δημιούργησε τις ταινίες Prehistoric Poultry (1917) και .F.D. 10,000 B.C.: A Mannikin Comedy (1917).

Στην καριέρα του ο Willis O’Brien συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα του κινηματογράφου αφήνοντας πίσω του τεράστιο έργο. Πιθανώς, οι μεγαλύτερη ταινίες που εργάστηκε να ήταν το “The Lost World (1925)”, το “King Kong (1933)” αλλά και το “Mighty Joe Young (1949)” όπου κέρδισε το 1950 το Academy Award για τα καλύτερα οπτικά εφέ.

 Έμεινε στην ιστορία, σύμφωνα με την ASIFA-Hollywood, ως ο “υπεύθυνος” για μερικές από τις πιο γνωστές εικόνες στην ιστορία του κινηματογράφου.

Την πλοκή του έργου δεν θα την γράψω μιας και η ταινία είναι μονάχα κάποια λεπτά!! 🙂

Αξίζει να την δείτε όλοι!

Άμα γουστάρεις, ακολούθησε το Περιθώριο στο Google News

Comments (5):

  1. Άιναφετς

    November 29, 2018 at 5:39 pm

    Πόσο μου αρέσουν αυτά τα ντοκουμέντα και ειδικά γιατί γυρίστηκαν εποχές όπου η τεχνολογία δεν βοηθούσε γι αυτό και έχουν τέτοια αξία!
    Ευχαριστούμε και πάλι Χρήστο! 🙂

    Reply
  2. Chris.Pinturicchio

    November 30, 2018 at 11:02 am

    Με κάνεις να νιώθω άβολα κάποιες φορές με τα σχόλια σου Στεφανία μου.
    Σε υπέρ ευχαριστώ να το ξέρεις.
    Όσο για ‘κεινες τις εποχές, προσωπικά είμαι πολύ γοητευμένος.

    Reply
    • Chris Pinturicchio

      December 6, 2018 at 2:23 pm

      Χαίρομαι ιδιαίτερα που σας άρεσε. Μου αρέσει και εμένα πάρα πολύ ο βωβός κινηματογράφος.

      Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.