Μικρά που έμειναν στο Περιθώριο

Η ιστορία της πινακίδας του Hollywood – Μικρό ιστορικό

Οι λόφοι του Hollywood είναι  διάσημοι όχι για τον δασικό τους πλούτο αλλά για την μεγάλη πινακίδα που αναγράφει HOLLYWOOD. Βρίσκεται στο όρος Lee, στην περιοχή Santa Monica.

Εμφανίστηκε το 1923 και έγραφε HOLLYWOODLAND. Σκοπός της ήταν να διαφημίσει οικιστικά οικόπεδα.

Υποτίθεται ότι θα έμενε στους λόφους για ένα ενάμιση χρόνο αλλά με την ανάπτυξη του αμερικάνικου σινεμά, η πινακίδα έλαβε παγκόσμια αναγνώριση με αποτέλεσμα να την αφήσουν.

Το 1949 έφυγαν τα 4 τελευταία γράμματα έτσι έμεινε το HOLLYWOOD, όπως το γνωρίζουμε σήμερα.

Αργότερα, για προστασία της, ψήφισαν νομοθεσίες όπου απαγόρευαν την αλλοίωση της χωρίς εξουσιοδότηση.

Η πινακίδα άλλαζε μονάχα για εμπορικούς σκοπούς. Τον Σεπτέμβρη του 1987, όταν ο πάπας John Paul II επισκέφθηκε την χώρα, έφυγαν το ένα L για να γίνει  HOLY-WOOD (ιερός).

Κλείνοντας να αναφέρω την φάρσα που έγινε την πρωτοχρονιά του 1976, όπου είδαν την πινακίδα να γράφει HOLLYWEED, δηλαδή άγιο χόρτο (κάνναβη). Υπεύθυνος ήταν ο κωμικός Danny Finegood, που τότε σπούδαζε. Το έκανε ως μέρος μιας εργασίας του. Το μήνυμα αφορούσε την αποποινικοποίηση της κάνναβης.

Το Ιανουάριο του 2017, η πινακίδα έγραψε και πάλι HOLLYWEED, νόμιμα αυτή την φορά, αφού η California έκανε την κάνναβη νόμιμη.

 

hollywoodland-and-cameramen836402holywood_vfmdubHollywood-Sign-Broken-640x245hollywoodland-company-california-1911-295777b75d-efd7-437e-bcef-bb83980465c0

Άμα γουστάρεις, ακολούθησε το Περιθώριο στο Google News

Comments (0):

  1. Woman in blogs

    September 5, 2017 at 11:59 am

    Αγνοούσα τις εξελίξεις, ωραίο θέμα!

    Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.