Μικρά που έμειναν στο Περιθώριο

Πως να ‘ναι άραγε;

Ψες, μπήκα για χιλιοστή φορά να ακούσω μουσική που άκουγα μικρός ή καλύτερα μουσική που δεν ακούω ιδιαίτερα πλέον. Αυτό για μένα είναι ένα πνευματικό ταξίδι στο παρελθόν. Θυμάμαι πρόσωπα, καταστάσεις και άλλα περίεργα τα οποία αναθεωρώ και αλλάζω τόπο στην μικρή αποθήκη της ψυχής μου.

Έγραψα Massive Attack στο youtube και το πρώτο τραγούδι που έβγαλε έβαλα να το ακούσω. Μετέπειτα αφήνω τον αλγόριθμο να μου φτιάξει τα τραγούδια όπως κάνει η κοινωνία με τις ζωές μας.

Καθώς άκουγα το τραγούδι, μπήκαν να διαβάσω τα σχόλια που γράφουν από κάτω. Τα θεωρώ πολύ σημαντικά μιας και βλέπεις μια σφαιρική εικόνα για το πως κάποιος αντιλαμβάνεται κάτι, πως το νιώθει, τι του θυμίζει ή τι θέλει να ξεχάσει…

Εκεί έπεσα σ’ ένα σχόλιο που έγραφε

Ο μικρότερος αδελφός μου αυτοκτόνησε το περασμένο Σαββατοκύριακο παίρνοντας υπερβολική δόση σε κάτι. Βρέθηκε με ακουστικά, πιθανώς ακούγοντας κάτι. Αυτός είναι ο λογαριασμός του στο youtube. Έφτιαξε μια λίστα αναπαραγωγής που περιείχε 6 τραγούδια που επεξεργάστηκε την ημέρα που πέθανε. Αυτό είναι ένα από τα 6 τραγούδια. Με τη μέθοδο που χρησιμοποίησε, ήταν νεκρός μετά από περίπου 30 λεπτά, πιθανώς αναίσθητος περίπου 12 λεπτά. Θέλω να πιστεύω ότι ήταν ειρηνικό γι’ αυτόν με τη μουσική του. Σ’ αγαπώ Darius, θα μου λείπεις καθημερινά για το υπόλοιπο της ζωής μου..

Και κάπως έτσι το τραγούδι απέκτησε μια άλλη πνοή. Ίσως να του απάλυνε τον πόνο, να τον ηρέμησε, έστω για λίγο, πριν πάρει το τρένο για την άλλη ζωή.

Love, love is a verb
Love is a doing word
Fearless on my breath
Gentle impulsion
Shakes me makes me lighter
Fearless on my breath

Αλήθεια, πως είναι να φεύγεις για το μακρινό ταξίδι ακούγοντας την αγαπημένη σου μουσική;

Άμα γουστάρεις, ακολούθησε το Περιθώριο στο Google News

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.