Μικρά που έμειναν στο Περιθώριο

Kim McMillen – Η αγάπη του εαυτού μας

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, μπόρεσα να καταλάβω ότι ο συναισθηματικός πόνος και η θλίψη απλώς με προειδοποιούσαν να μη ζω ενάντια στην αλήθεια της ζωής μου. Σήμερα γνωρίζω ότι αυτό το λέμε αυθεντικότητα!

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, κατάλαβα σε τι δύσκολη θέση ερχόταν κάποιος όταν του επέβαλλα τις επιθυμίες μου. Και όταν μάλιστα η στιγμή δεν ήταν κατάλληλη και ούτε ο άνθρωπος ήταν έτοιμος, ακόμη κι αν αυτός ήμουν εγώ. Σήμερα γνωρίζω ότι αυτό το λέμε κατανόηση!

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, έπαψα να λαχταρώ για άλλη ζωή και έβλεπα γύρω μου ότι πάντα μου έλεγαν να μεγαλώσω. Σήμερα γνωρίζω ότι αυτό το λέμε ωριμότητα!

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, κατάλαβα ότι σε κάθε περίσταση ήμουν στο κατάλληλο μέρος και πάντα στην κατάλληλη στιγμή. Αυτό με έκανε να γαληνέψω. Σήμερα γνωρίζω ότι αυτό το λέμε αλήθεια!

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, έπαψα να στερούμαι τον ελεύθερο χρόνο μου και να κάνω μεγαλόπνοα σχέδια για το μέλλον. Σήμερα κάνω μόνο ό,τι μου αρέσει και με γεμίζει χαρά, ό,τι αγαπώ και κάνει την καρδιά μου να γελά. Με τον δικό μου τρόπο και με τους δικούς μου ρυθμούς. Σήμερα γνωρίζω ότι αυτό το λέμε ειλικρίνεια!

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, απελευθερώθηκα από ό,τι δεν ήταν υγιεινό για μένα. Από φαγητά, άτομα, πράγματα, καταστάσεις και οτιδήποτε με απομάκρυνε από τον εαυτό μου. Παλιά αυτό το έλεγα «υγιή εγωισμό». Σήμερα γνωρίζω ότι αυτό το λέμε αγάπη της υπόστασης!

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, έπαψα να έχω πάντα δίκιο. Έτσι έσφαλα πολύ λιγότερο. Σήμερα γνωρίζω ότι αυτό το λέμε απλότητα!

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, αρνήθηκα να συνεχίσω να ζω στο παρελθόν μου και να ανησυχώ για το μέλλον μου. Τώρα ζω κάθε μέρα την κάθε στιγμή που ξέρω ότι όλα συμβαίνουν. Σήμερα γνωρίζω ότι αυτό το λέμε πληρότητα!

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, συνειδητοποίησα ότι οι σκέψεις μου με έκαναν ένα άτομο μίζερο και άρρωστο. Όταν επικαλέστηκα τη δύναμη της καρδιάς μου, η λογική μου βρήκε έναν πολύτιμο σύμμαχο. Σήμερα αυτό το λέω σοφία της καρδιάς!

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, κατάλαβα ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε τις αντιπαραθέσεις, τις συγκρούσεις και οποιαδήποτε προβλήματα αντιμετωπίζουμε με τον εαυτό μας ή με τους άλλους. Αυτό το λέμε αυτοεκτίμηση!

Εφόσον ακόμη και τ’ αστέρια μερικές φορές συγκρούονται μεταξύ τους και δημιουργούν νέους κόσμους. Σήμερα γνωρίζω ότι αυτό είναι ζωή!

 

Απόσπασμα από το βιβλίο When I Loved Myself Enough Hardcover της Kim McMillen
Συνηθίζεται να λέγεται ότι το έγραψε ο Charlie Chaplin όμως δεν ισχύει.
Φωτογραφία: Nina Klein

Άμα γουστάρεις, ακολούθησε το Περιθώριο στο Google News

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.