Μικρά που έμειναν στο Περιθώριο

Πωλούνται 4 παιδιά – Η ιστορία πίσω από την τραγική φωτογραφία – Μικρό ιστορικό – Φωτογραφικό άλμπουμ

Η φωτογραφία εμφανίστηκε στην τοπική εφημερίδα Vidette-Messenger του Valparaiso της Indiana των Η.Π.Α. στις 5 Αυγούστου 1948.

Συνοδευόταν από μια λεζάντα που έγραφε:

Μια μεγάλη πινακίδα “Πωλείται” σε μια αυλή του Σικάγο αφηγείται σιωπηλά την τραγική ιστορία του κυρίου και της κυρίας Ray Chalifoux, οι οποίοι αντιμετωπίζουν έξωση από το διαμέρισμά τους. Χωρίς να έχουν πού να πάνε, ο άνεργος οδηγός φορτηγού άνθρακα και η σύζυγός του αποφασίζουν να πουλήσουν τα τέσσερα παιδιά τους. Η κυρία Lucille Chalifoux γυρίζει το κεφάλι της στην κάμερα, ενώ τα παιδιά της κοιτάζουν με απορία. Στο πάνω σκαλοπάτι βρίσκονται η Lana 6 ετών και η Rae 5. Παρακάτω είναι ο Milton 4 ετών και η Sue Ellen 2.

Στα επόμενα 2 χρόνια, όλα τα παιδιά της φωτογραφίας, συμπεριλαμβανομένου και αυτού που κυοφορούσε, δόθηκαν/πουλήθηκαν σε διαφορετικούς γονείς.

Η Rae και ο Milton υιοθετήθηκαν από τους Zoeteman όπου τους άλλαξαν τα ονόματα σε Beverly και Kenneth. Η ζωή στο καινούργιο τους σπίτι ήταν απελπιστική αφού συνήθιζαν να τους δένουν στον αχυρώνα εξαναγκάζοντας τους να δουλεύουν πολλές ώρες. Τους φώναζαν σκλάβους, λέξη που δεν ήξεραν τι σήμαινε τότε.

H Rae, μη μπορώντας να ζήσει άλλο στο σπίτι, έφυγε στα 17 της. Δυστυχώς όμως την απήγαγαν και την βίασαν με αποτέλεσμα να σταλεί σε σπίτι για έγκυες που δεν είχαν που να πάνε.

Ο Milton, λόγω τον κακοποιήσεων, έγινε επιθετικός έτσι ο δικαστής τον έστειλε στο ψυχιατρείο όπου πέρασε αρκετά χρόνια της ζωής του.

Ο David, που στην φωτογραφία ήταν στην κοιλιά της μητέρα του, υιοθετήθηκε από τους McDaniel που ζούσαν κοντά στο πατρικό τους. Οι γονείς του ήταν αυστηροί αλλά στοργικοί και υποστηρικτικοί μαζί του. Θυμάται να πηγαίνει με το ποδήλατο του στα αδέλφια του Rae και Milton και να τους ξεδένει από τον αχυρώνα.

Δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη. Τότε, ήταν έτσι η επιβίωση. Ποιοι είμαστε εμείς για να κρίνουμε; Είμαστε όλοι άνθρωποι. Όλοι κάνουμε λάθη. Θα μπορούσε να σκέφτεται τα παιδιά, να μην ήθελε να πεθάνουν.

David

Τα 3 αδέλφια δεν ήξεραν τι συνέβη με τη Lana και τη Sue Ellen όμως χρόνια αργότερα κατάφεραν να επανασυνδεθούν μέσω των κοινωνικών μέσων. Η Sue Ellen μεγάλωσε κοντά στο πατρικό της ενώ η Lana πέθανε από καρκίνο το 1998.

Πρέπει να είναι στην κόλαση και να καίγεται τώρα…

Sue Ellen

Η μητέρα τους, αφού τους πούλησε, απέκτησε άλλες τέσσερις κόρες. Όταν πήγαν να την δουν, δεν έδειξε καθόλου αγάπη αλλά ούτε και λύπη που τα άφησε να φύγουν.

Λέγεται πως πωλήθηκαν για 2 δολάρια το ένα.

 

Άμα γουστάρεις, ακολούθησε το Περιθώριο στο Google News

Comments (2):

  1. strovoliotis

    April 6, 2023 at 7:14 pm

    Από τις ιστορίες που δεν ξέρεις τι να πεις…

    Reply
    • Chris Pinturicchio

      April 6, 2023 at 7:43 pm

      Πραγματικά όμως… Τα σχόλια των παιδιών της με σκότωσαν. Τι να τους πεις…

      Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.