Μικρά που έμειναν στο Περιθώριο

The Beatles – Αντίο με νόημα

Το Abbey Road (1969) ήταν το τελευταίο άλμπουμ που ηχογράφησαν όλα τα μέλη μαζί. Στο φινάλε του (εξαιρείται το Majesty που είναι 26” ) συναντάμε το κύκνειο άσμα του συγκροτήματος, το τραγούδι ”The End”.

Μετά από ένα μικρό σόλο από το κάθε μέλος, ο Paul McCartney εμπνευσμένος από τον Shakespeare έγραψε τον πιο κάτω στίχο που ουσιαστικά αποτέλεσε τον επίλογο της καριέρας τους και μια σύνοψη της φιλοσοφίας και των μηνυμάτων περί αγάπης που διαχρονικά τους χαρακτήριζε. Έδεσε και όμορφα με ένα άλλο τραγούδι/μήνυμα το ”Αll You Need Is Love”.

Ήταν το “τέλος”, το ήξεραν και ας μην λεγόταν, πως αυτή θα ήταν η τελευταία φορά που όλοι μαζί θα δημιουργούσαν, θα παίζανε και θα ηχογραφούσαν.

Αποφάσισαν πολύ σωστά, πολύ όμορφα και με μεγάλη δόση ωριμότητας και σοφίας να κλείσουν την αυλαία για το σημαντικότερο group της σύγχρονης μουσικής ιστορίας, όπως την ξεκίνησαν, με αγάπη.

Αυτή την αγάπη που μαζικά και πολύ έντονα αποδέχθηκαν όλα αυτά τα χρόνια της μουσικής ακμής τους, αυτή η αγάπη που έβαλαν σε κάθε νότα και κάθε στίχο σε όλες τις δουλειές τους, έμελλε να είναι το κεντρικό φιλοσοφικό μήνυμα του κύκνειου άσματος τους…

 

‘’And in the end

The love you take

Is equal to

the love you make’’

 

*Κείμενο του Ali Mathloum

Άμα γουστάρεις, ακολούθησε το Περιθώριο στο Google News

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.