Μικρά που έμειναν στο Περιθώριο

Οικογένεια Lykov – Στην απομόνωση για 42 χρόνια – Μικρό ιστορικό – Φωτογραφικό άλμπουμ

Η ιστορία των Lykov ξεκίνησε το 1936 όταν ένα περίπολο της κουμμουνιστικής Ρωσίας σκότωσε ένα μέλος από την οικογένεια τους, τον αδελφό του Karp Lykov. Ο θάνατος του, τους έκανε να νιώσουν ότι η θρησκεία (Old Believers) τους απειλείτο έτσι έφυγαν από το Lykovo και πορεύτηκαν ανατολικά.

Η πορεία τους σταμάτησε κοντά στον ποταμό Yerinat, νότια της Σιβηρίας, 250 χιλιόμετρα μακριά από κάθε ανθρώπινο καταυλισμό. Εκεί, ο Karp Lykov, η σύζυγος του Akulina Lykova και τα 2 τους παιδιά Savin και Natalia, έζησαν για 42 χρόνια σε πλήρη απομόνωση, μακριά από κάθε ανθρώπινη επαφή, πριν τους ανακαλύψει μια ομάδα γεωλόγων που πετούσαν με ελικόπτερο στην περιοχή το 1978.

Η ομάδα βρήκε 5 άτομα διότι έκαναν ακόμα 2 παιδιά στον καταυλισμό, τους Dmitriy και Agafia, σε αντίθεση με την μητέρα τους που πέθανε το 1961. Αν και τους προσφέρθηκε βοήθεια από τους γεωλόγους αυτοί αρνήθηκαν και προτίμησαν να παραμείνουν στο καταυλισμό.

Το 1981 πέθαναν 3 από τα τέσσερα παιδιά τους, ενώ το 1988 πέθανε και ο πατέρας τους. Η μόνη που έζησε, μέχρι σήμερα, είναι η Agafia Lykova που ακόμη ζει στον καταυλισμό. Δέχθηκε 5-6 επισκέψεις από δημοσιογράφους ενώ άφησε τον καταυλισμό της μόνο για να μεταβεί σε νοσοκομείο.

Ποτέ τους δεν έμαθαν για τον Β’ παγκόσμιο και ούτε τους ενδιέφερε να μάθουν γιατί οι άνθρωποι σκοτώνονται μεταξύ τους.

*Οι Old Believers, είναι μια χριστιανική ομάδα της ρωσικής Ορθόδοξης εκκλησίας όπου δεν αποδέχθηκαν τις εκκλησιαστικές μεταρρυθμίσεις της περιόδου 1666-1667 που εισήγαγε ο Πατριάρχης Νίκων.

 

 

 

Άμα γουστάρεις, ακολούθησε το Περιθώριο στο Google News

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.