Μικρά που έμειναν στο Περιθώριο

Isaac Cordal – Μικρά γλυπτά μεγάλες ιδέες – Φωτογραφικό άλμπουμ

Ο Isaac Cordal είναι ένας ισπανός καλλιτέχνης που γεννήθηκε στην Pontevedra της Galicia το 1974. Ασχολείται με την γλυπτική και συνηθίζει να εκθέτει τα έργα του στο αστικό περιβάλλον των μεγαλουπόλεων, πέραν των γκαλερί.

Τα έργα του είναι αλληγορικά και αντικατοπτρίζουν την σύγχρονη κοινωνία που ζούμε, την μιζέρια, την πολιτική, την γραφειοκρατία, την εξουσία των κυβερνήσεων, την κλιματική αλλαγή και άλλα πολλά.

Τα γλυπτά του είναι πολύ μικρά, περίπου 15cm και πρέπει να ψάξεις να τα βρεις. Τα βρίσκεις σε περίεργες τοποθεσίες όπως κρεμασμένα από ένα τζάμι, σε στάση λεωφορείου, σε ένα τούβλο, σε μια λακκούβα με νερό κτλ. Μέσα από τα μικροσκοπικά του γλυπτά αγγίζει τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας.

Λόγω του ότι δεν χρειάζεται να γράψω κάτι άλλο για τον Isaac Cordal, μιας και οι φωτογραφίες που παραθέτω δείχνουν ξεκάθαρα τον τρόπο που εκφράζεται ο καλλιτέχνης, απλά να αναφέρω πως τα έργα βρέθηκαν σχεδόν σε όλες τις μεγαλουπόλεις τις Ευρώπης αλλά και αλλού όπως στην Αμερική και Κολομβία.

* Το κείμενο είναι αφιερωμένο στον νεαρό κύπριο γλύπτη Andys Savvidis. Μπορείτε να δείτε τα έργα του στην σελίδα του στο Facebook, “Art Studio Sacred Garden”.

 

 

Άμα γουστάρεις, ακολούθησε το Περιθώριο στο Google News

Comments (4):

    • Chris Pinturicchio

      July 16, 2019 at 7:29 pm

      Όπως το είπες Στεφανία μου

      Reply
  1. nefelor

    July 16, 2019 at 11:24 am

    Καταπληκτικό

    Reply
    • Chris Pinturicchio

      July 16, 2019 at 7:29 pm

      Όντως καταπληκτικό φίλε μου

      Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.