Μικρά που έμειναν στο Περιθώριο

Η φονική τίγρης του Champawat – Μικρό ιστορικό

Προς τα τέλη του 19ου αιώνα, υπήρχε στο Champawat της Ινδίας μιας τίγρης που σκότωνε συνεχώς ανθρώπους.

Οι αρχές φοβήθηκαν για την ζωή των κατοίκων έτσι έστειλαν κυνηγούς να την σκοτώσουν. Αυτή απέφυγε όλες τις ενέδρες που της έστησαν σκοτώνοντας και αρκετούς απ’ αυτούς.

Οι θάνατοι συνεχίστηκαν, αναγκάζοντας τους να καλέσουν τον στρατό της χώρας όπου κατάφερε να την διώξει από την περιοχή. Μετακόμισε στην γειτονική πόλη Kumaon, όπου συνέχισε να σκοτώνει.

Η υπόθεση ήταν αρκετά περίεργη διότι οι τίγρεις δεν σκοτώνουν ανθρώπους χωρίς να τις ενοχλήσεις ή να εισέλθεις στον χώρο τους, και επιπλέον, όλοι οι σκοτωμοί γινόντουσαν την μέρα.

Το ζώο απέκτησε φήμη προσελκύοντας πολλούς κυνηγούς πoυ ήθελαν να την σκοτώσουν. Τελικά, το 1907, ο βρετανός Jim Corbett (1875 – 1955) κατάφερε να την σκοτώσει. Την εντόπισε από κηλίδες αίματος που άφησε μετά από τον σκοτωμό ενός παιδιού.

Μετά τον θάνατο της, διάφοροι γιατροί προσπάθησαν να εξετάσουν τον λόγο που σκότωνε ανθρώπους και όχι ζώα. Η μεταθανάτια γνωμάτευση έδειξε ότι είχε σπασμένα δόντια, αλλά και προβλήματα στην σιαγόνα, γι’ αυτό αναζητούσε πιο μαλακές λείες.

Μέχρι την μέρα που την σκότωσαν μετρούσε 436 θανάτους, ρεκόρ που κατέχει μέχρι σήμερα.

Άμα γουστάρεις, ακολούθησε το Περιθώριο στο Google News

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.