Η φονική τίγρης του Champawat – Μικρό ιστορικό

Προς τα τέλη του 19ου αιώνα, αρχές του 20ου, υπήρχε στο Champawat της Ινδίας μιας τίγρης της Βεγγάλης όπου σκότωνε συνεχώς ανθρώπους.

Το γεγονός θορύβησε αρκετά τις αρχές της περιοχής που έστειλαν κυνηγούς να σκοτώσουν τον ζώο. Η τίγρης φάνηκε παμπόνηρη αφού κατάφερε να αποφύγει όλες τις ενέδρες που της έστησαν σκοτώνοντας κιόλας μερικούς απ’ αυτούς.

Το φονικό ζώο συνέχισε να σκοτώνει με γοργούς ρυθμούς έτσι οι αρχές αποφάσισαν να καλέσουν τον στρατό της χώρας. Ο στρατός αν και δεν κατάφερε να σκοτώσει την τίγρη  εντούτοις κατάφερε να την διώξει από την περιοχή. Το άγριο αιλουροειδές, μετά την επίθεση που του έκαναν, μετακόμισε στην γειτονική πόλη Kumaon όπου συνέχισε να σκοτώνει ανθρώπους.

Η υπόθεση με το ζώο ήταν αρκετά περίεργη διότι οι τίγρεις δεν σκοτώνουν ανθρώπους χωρίς να τις πειράξεις ή να εισέλθεις στον χώρο τους, και επιπλέον, όλοι οι φόνοι γινόντουσαν την μέρα.

Οι άνθρωποι από τις γύρω περιοχές ήταν ιδιαίτερα φοβισμένοι, όχι άδικα βέβαια, αφού το ζώο σκότωσε μέχρι τότε πέραν των 400 ανθρώπων.

Η τίγρης απέκτησε τεράστια φήμη προσελκύοντας πολλούς κυνηγούς πoυ ήθελαν να την σκοτώσουν. Εν τέλει, το 1907,  ο διάσημος βρετανός κυνηγός Jim Corbett (1875 – 1955), κατάφερε να σκοτώσει το ζώο μετά από ενέδρα που έστησε με 300 άτομα. Την είχε εντοπίσει από τις κηλίδες αίματος που άφησε μετά από σκοτωμό ενός 16χρονου παιδιού.

Μετά τον θάνατο της διάσημης τίγρης διάφοροι γιατροί προσπάθησαν να εξετάσουν τον λόγο που σκότωνε ανθρώπους και όχι ζώα, ως συνήθως. Η μεταθανάτια γνωμάτευση έδειξε ότι το ζώο είχε σπασμένα δόντια  αλλά και προβλήματα στην σιαγόνα γεγονός που το έκανε να αναζητά πιο μαλακές λείες.

Μέχρι την μέρα που σκοτώθηκε το άγριο ζώο μετρούσε 436 θανάτους, ρεκόρ που κατέχει μέχρι σήμερα.

Previous Post
Next Post

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: