Μικρά που έμειναν στο Περιθώριο

Amasunzu: Οι περίτεχνες κομμώσεις της Ρουάντας – Φωτογραφικό άλμπουμ

Σήμερα θα ταξιδέψουμε στην πανέμορφη Ρουάντα για να δούμε διάφορες φωτογραφίες από τον περίτεχνο τρόπο χτενίσματος που έχουν οι κάτοικοι της αλλά και τους συμβολισμούς που έχει αυτή η κόμμωση.

Το amasunzu, όπως ονομάζεται αυτό το είδος χτενίσματος, ξεκίνησε από την Ρουάντα και σιγά-σιγά ταξίδεψε και σε άλλες κοντινές χώρες της Αφρικής. Η κόμμωση γίνεται συνήθως στην κορυφή του κεφαλιού και έχει σχήμα ημισελήνου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η κόμμωση δεν μπορεί να γίνει και αλλιώς.

Το χτένισμα amasunzu είναι ένδειξη υψηλής κοινωνικής θέσης αλλά αντιπροσωπεύει και άλλα πράγματα όπως την δύναμη και το θάρρος στους μαχητές – πολεμιστές, την παρθενιά στις γυναίκες αλλά και το ότι μια γυναίκα είναι ανύπαντρη.

Προτού σας αφήσω να θαυμάσετε τις πανέμορφες φωτογραφίες, να αναφέρω στα Oscar 2019, όπου εμφανίστηκε η Κενυομεξικανή Lupita Amondi Nyong’o, ηθοποιός της ταινίας Black Panther, ήταν χτενισμένη σε στυλ amasunzu διαδίδοντας ακόμη περισσότερο στον κόσμο τις όμορφες παραδόσεις της Ρουάντας.

Άμα γουστάρεις, ακολούθησε το Περιθώριο στο Google News

Comments (9):

 1. efge63

  March 20, 2019 at 12:42 pm

  Ήξερα τη Ρουάντα λόγω της τραγικής γενοκτονίας που έγινε το 1994 αλλά αυτό δεν το γνώριζα !!

  Reply
 2. yorona

  March 21, 2019 at 6:08 am

  πραγματικά πολύ ενδιαφέροντα χτενίσματα . Πάντως στη μνήμη μας έχουν μείνει τα μαύρα γεγονότα, πραγματικά. Δεν ξεχνώ ποτέ το ντοκυμαντέρ που είδα σχετικά.

  Reply
  • Chris Pinturicchio

   March 21, 2019 at 7:13 am

   Δυστυχώς αυτό είναι αλήθεια…

   Reply
 3. trimithiotis

  March 21, 2019 at 1:48 pm

  Πολύ ωραίες οι κομμώσεις!!!

  Reply
  • Chris Pinturicchio

   March 21, 2019 at 1:58 pm

   Όντως 🙂

   Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.