Οι μετανάστες της Αμερικής μέσα από τον φακό του Augustus Sherman – Φωτογραφικό άλμπουμ

Η Αμερική υπήρξε για πολλά χρόνια ο πιο δημοφιλής προορισμός για μετανάστες, φιλοξενώντας εκατομμύρια κόσμο. Για να εισέλθει όμως κάποιος στην χώρα, έπρεπε να περάσει από διάφορες “πύλες”, όπου γινόταν έλεγχος των μεταναστών που εισέρχονταν.

Το νησί Ellis, στην Νέα Υόρκη, από το 1892 μέχρι το 1954, υπήρξε ο πιο πολυσύχναστος σταθμός ελέγχου μεταναστών. Από τον συγκεκριμένο, πέρασαν περισσότεροι από 12 εκατομμύρια άνθρωποι αλλάζοντας για πάντα την Αμερική.

Ο Αμερικανός Augustus Sherman (1865-1925), την περίοδο 1892 με 1925, ήταν ο ανώτερος λειτουργός στο νησί Ellis καταγράφοντας τους μετανάστες που έρχονταν στην Αμερική για μια καλύτερη ζωή. Αν και δεν ήταν επαγγελματίας φωτογράφος, λόγω της θέσης του, κατάφερε να φωτογραφήσει περισσότερους από 200 ανθρώπους, διαφόρων εθνοτήτων, χαρίζοντας μας ένα καταπληκτικό άλμπουμ φωτογραφιών.

Ανάμεσα στις φωτογραφίες που επέλεξα να παρουσιάσω σήμερα στο ιστολόγιο μας υπάρχουν και κάποιοι Έλληνες.

Lapland-childrenRomanian-piperRomanian-shepherdAlbanian-soldierAlgerian-manAlsace-LorraineGreek-priestGerman-stowawayDutch-siblingsDutch-familyDanish-manBavarian-manGreek-soldierGreek-womanGuadeloupean-womanGypsy-familyItalian-headdressItalian-woman

Previous Post
Next Post

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: