Μικρά που έμειναν στο Περιθώριο

Αισθησιακές φωτογραφίες μιας άλλης εποχής – Φωτογραφικό άλμπουμ

Τις προάλλες που “σέρφαρα” στο ίντερνετ έπεσα σε ένα πολύ ωραίο φωτογραφικό άλμπουμ, κάπως τολμηρό για την εποχή του, που αξίζει να το παρουσιάσουμε στο ιστολόγιο μας. Προτού όμως γράψω 2-3 λόγια για τις φωτογραφίες να αναφέρω πως οι φωτογραφίες πάρθηκαν από το ιστολόγιο all-that-is-interesting.com

Το τολμηρό άλμπουμ είναι της δεκαετίας του 1910’ με 1930’, μιας ιδιαίτερης εποχής, όπου από την μια υπήρχε η τεχνολογική-βιομηχανική ανάπτυξη και από την άλλη μεριά της διελκυστίνδας, ο συντηρητισμός που προσπαθούσε να κρατήσει τον καθωσπρεπισμό της κοινωνίας.

Οι φωτογραφίες που ήταν στυλ postcard έκαναν πάταγο εκείνη την εποχή. Το τολμηρό περιεχόμενο σε συνδυασμό με το ότι ήταν απαγορευμένες έκανε τους άντρες να τρελαίνονται.

Όσον αφορά τις γυναίκες που ποζάριζαν αισθησιακά, χρησιμοποιούσαν ψευδώνυμα, όπως και οι φωτογράφοι άλλωστε, ώστε να μην κατηγορηθούν για πορνογραφία αφού τέτοιές θεωρούνταν οι φωτογραφίες.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση ήταν πολύ επικερδές. Οι φωτογράφοι ήταν πολύ λίγοι, έτσι όσοι ήθελαν τέτοιους είδους φωτογραφίες έπρεπε να πληρώσουν καλά λεφτά για να τις έχουν. Σ’ αυτό το κομμάτι θα πρέπει να προσθέσεις και τις αμοιβές των γενναίων κοριτσιών, που έπαιρναν το ρίσκο να φωτογραφηθούν, ασχέτως πως χρησιμοποιούσαν καλλιτεχνικά ονόματα.

Αυτού του είδους postcards, δηλαδή με ερωτικό περιεχόμενο, ονομάζονταν “French postcards”, ασχέτως αν ήταν γαλλικές ή όχι. Η Αμερική, σε μια προσπάθεια να κρατήσει την ηθική στην χώρα της (!!!) απαγόρευσε να στέλνονται “French postcards” μέσω ταχυδρομείου!!

Την δεκαετία του 30’, δυστυχώς ή ευτυχώς, οι αισθησιακές φωτογραφίες έγιναν πιο “νόμιμες” έτσι με την πάροδο του χρόνου τα “French postcards” χάθηκαν εντελώς.

cheeky-postcards-1920s-blanketchair-readingcheeky-postcards-1920s-maidcheeky-postcards-1920s-bicyclele-baiserleaning-chairmaid-phonestockings-photo

Άμα γουστάρεις, ακολούθησε το Περιθώριο στο Google News

Comments (0):

  1. Γιώργος Δ.

    July 27, 2017 at 7:53 pm

    Με αγγίζει και το βλέμμα αυτών των γυναικών, είναι πιο ζεστό και ανθρώπινο.

    Reply
    • Chris.Pinturicchio

      July 28, 2017 at 5:29 am

      Ήταν άλλες εποχές.. Αγνές.. Όντως πιο ανθρώπινες

      Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.