Μικρά που έμειναν στο Περιθώριο

Γράμμα χωρισμού της Francis Boldereff στον Charles Olson

Ο Charles Olson γνώρισε την Francis Boldereff μέσω αλληλογραφίας. Είχαν ερωτική σχέση για πολλά χρόνια μέχρι που του έστειλε το πιο κάτω γράμμα και τον χώρισε.

3 Σεπτεμβρίου 1950
Κυριακή πρωί

Τσαρλς, αγάπη μου,

Κάτι υπέροχο συνέβη και θα σε πονέσει βέβαια, είναι όμως μέρος της τωρινής πραγματικότητας ανάμεσά μας και πρέπει να το μοιραστείς μαζί μου. Ένας υπέροχος νεαρός νέγρος ήρθε κοντά μου σαν από μηχανής Θεός – με είδε – κάθισε δίπλα μου στον υπόγειο – κατέβηκε εκεί που κατέβηκα κι εγώ – και μετά εκείνος πήρε το δρόμο του κι εγώ το δικό μου – έψαξα να βρω τη στάση του λεωφορείου – τον είδα στη στάση – του χαμογέλασα και τον ρώτησα αν ήξερε από πού να αγοράσω εισιτήρια λεωφορείου για το Φρήπορτ – δεν ήξερε – είπε, «Αν είχα το αυτοκίνητό μου θα σας πήγαινα εγώ» – περίμενε μισή ώρα στη στάση για να γυρίσω – δεν γύρισα – έτσι με περίμενε μέσα στο σταθμό του υπογείου – κοιτούσε όλα τα αυτοκίνητα – με είδε – μπήκε μέσα, κάθισε δίπλα μου – και ήρθε σπίτι μαζί μου.

Έχει την πιο αγνή, την πιο ωραία ψυχή που έχω γνωρίσει και συνοδεύεται από ένα ισάξιο κορμί – και με θέλει – του είπα τα πάντα για σένα – με θέλει και τον θέλω κι εγώ – θα τον ξανασυναντήσω – αυτό είναι τουλάχιστον το σχέδιο – και θέλω να ξέρεις, Τσαρλς, ότι τον σκέφτομαι πολύ σοβαρά – και ότι κοιμηθήκαμε ήδη μαζί.

Απόσπασμα από το βιβλίο Γράμματα Χωρισμού
Μετάφραση: Έφη Φρυδά
Καλλιτέχνης: Dodi Ballada

 

Άμα γουστάρεις, ακολούθησε το Περιθώριο στο Google News

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.