Μικρά που έμειναν στο Περιθώριο

Nobuo Fujita: Μεγάλο πράγμα η μετάνοια – Μικρό ιστορικό

Ο Nobuo Fujita (1911 – 1997) ήταν Γιαπωνέζος στρατιωτικός που υπηρέτησε την πατρίδα του κατά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Ήταν στο σώμα της αεροπορίας και έλαβε μέρος στις αερομαχίες ενάντια στους Αμερικάνους. Ήταν ο μόνος που έριξε βόμβες, στην κεντρική επικράτεια της Αμερικής, αφού όλες οι μάχες ενάντια στους Αμερικάνους είχαν γίνει στο νησί της Hawaii, στο Pearl Harbor.

Οι βομβιστικές επιθέσεις που έκανε ο Nobuo Fujita έγιναν στις 9 και 29 Σεπτεμβρίου του 1942 και έπληξαν το Brookings του Oregon. Χρόνια μετά, το 1962, ο Nobuo Fujita, φανερά μετανιωμένος, θα επισκεφθεί το μέρος που έπεσαν οι βόμβες, στο Brookings και θα χαρίσει το σπαθί της οικογένειας του που ήταν άνω των 400 ετών και διδόταν από γενιά σε γενιά. Αυτό έγινε σαν ένδειξη μετάνοιας και καλής θέλησης για τα όσα έγιναν. Οι Αμερικάνοι τον υποδέχθηκαν με τιμή και μεταξύ τους υπήρξαν πολύ καλές σχέσεις αφού τους επισκέφθηκε πολλές φορές έκτοτε.

Εκεί που έγιναν οι βομβιστικές επιθέσεις, φύτεψε ένα δένδρο, όπου όταν πέθανε το 1998 η κόρη του Yoriko Asakura έριξε μερικές από τις στάχτες του. Ο Nobuo Fujita μέχρι σήμερα θεωρείται υπόδειγμα ανθρώπου από πολλούς Αμερικάνους.

Υ.Γ.

Είχε δηλώσει πως αν οι Αμερικάνοι δεν δέχονταν το σπαθί θα αυτοκτονούσε με το σπαθί σαν ένδειξη σεβασμού και τιμής για όσους είχαν πεθάνει από την βομβιστική επίθεση εξ’ αιτίας του.

 

Άμα γουστάρεις, ακολούθησε το Περιθώριο στο Google News

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.