Μικρά που έμειναν στο Περιθώριο

Charles Mallory Hatfield – Ο μάγος της βροχής – Μικρό ιστορικό

O Charles Mallory Hatfield (1875 – 1958) ήταν ένας αμερικανός βροχοποιός που γεννήθηκε στο Fort Scott του Kansas. Όσο παράξενο και αν ακούγεται το επάγγελμα του, ο συγκεκριμένος κύριος υποσχόταν στον κόσμο πως κατάφερε και βρήκε τρόπο να προσελκύει την βροχή. Συνήθιζε μάλιστα να ονομάζει τον εαυτό του “επιταχυντή της υγρασίας”.

Είχε δημιουργήσει ένα μυστικό δείγμα με διάφορα χημικά, που κρατούσε ως επτασφράγιστο μυστικό, τα οποία τοποθετούσε σε μεγάλες γαλβανισμένες δεξαμενές εξάτμισης. Όταν τα χημικά εξατμίζονταν και πήγαιναν ψηλά στα σύννεφα προκαλούσαν βροχές!

Η πρώτη του δουλειά ως βροχοποιός ήταν στο Los Angeles, όπου διάφοροι κτηνοτρόφοι, που άκουσαν γι’ αυτόν, του υποσχέθηκαν 50 δολάρια αν καταφέρει και φέρει βροχές στις περιοχές τους. Ο Charles Mallory Hatfield, με την μυστική του φόρμουλα, κατάφερε να φέρει τις βροχές έτσι οι κτηνοτρόφοι του έδωσαν 100 δολάρια διότι ήταν κατενθουσιασμένοι μαζί του.

Μετά την πρώτη δουλειά ήρθαν και άλλες, κάποιες πετυχημένες και κάποιες όχι, τινάζοντας το κασέ του από 50 δολάρια σε 1000 μέχρι που ήρθε μια τεράστια δουλειά από το δημοτικό συμβούλιο του San Diego, όπου τον προσέλαβε για να “φέρει” βροχές και να γεμίσει το φράγμα της Morena. Η αμοιβή του ήταν  10.000 δολάρια!

Ο διάσημος βροχοποιός ξεκίνησε άμεσα να δουλεύει και σε λίγες μέρες άρχισαν και οι βροχές. Δυστυχώς, για όλους, οι βροχές ήταν καταρρακτώδες και κράτησαν σχεδόν ένα μήνα. Αν και γέμισαν το φράγμα, στο διάβα τους παρέσυραν τα πάντα σκοτώνοντας μάλιστα και κάποιους ανθρώπους. Η υπόθεση πήγε άμεσα στα δικαστήρια αλλά ο δικαστής τον αθώωσε.

Πολλοί πίστεψαν πως μετά τους θανάτους στο San Diego η φήμη του Charles Mallory Hatfield θα καταστρεφόταν όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ αφού συνέχισε ακάθεκτος μέχρι το θάνατο του το 1958. Όσον αφορά την διάσημη φόρμουλα την πήρε μαζί του στην τελευταία κατοικία.

Πάντως, διάφοροι μελετητές, που ερεύνησαν την υπόθεσή του, ισχυρίζονται πως έκανε καριέρα λόγω των μετεωρολογικών ικανοτήτων αλλά και της αίσθησης του χρόνου για το πότε υπήρχαν πολλές πιθανότητες να βρέξει.

Άμα γουστάρεις, ακολούθησε το Περιθώριο στο Google News

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.