Μικρά που έμειναν στο Περιθώριο

Αλμανάκ από την αμερικάνικη κοινότητα κατά της δουλείας – Φωτογραφικό άλμπουμ

Τα αλμανάκ (Almanac) ήταν ένα είδος ημερολογίου όπου περιείχε διάφορες πληροφορίες για διάφορα πράγματα όπως ωροσκόπιο, μετεωρολογικές προβλέψεις, πληροφορίες για το πότε θα είναι οι μεγάλες εορτές του χρόνου κτλ.

Εμείς θα αναφερθούμε στο αλμανάκ American Anti-Slavery όπου εκδιδόταν από την αμερικάνικη κοινότητα κατά της δουλείας (American Anti-Slavery Society). Το αλμανάκ πρωτοεμφανίστηκε το 1836 και είχε ως απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου στο θέμα της δουλείας.

Λόγω του ότι μεγάλος μέρος του πληθυσμού δεν γνώριζε να διαβάζει, το αλμανάκ περιλάμβανε πολλές εικόνες ώστε να μπορούν όλοι κατανοούν το θέμα. Οι εικόνες έδειχναν την φρικιαστική μεταχείριση που είχαν οι σκλάβοι αλλά και το πόσο άδικο ήταν γι’ αυτούς τους ανθρώπους να ζουν αυτή την ζωή σε αντίθεση με την δική τους.

Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε περαιτέρω σχόλια για το αλμανάκ διότι οι φωτογραφίες είναι τρομερά κατατοπιστικές, δυστυχώς.

 

 

Άμα γουστάρεις, ακολούθησε το Περιθώριο στο Google News

Comments (3):

  1. ένα έτσι

    April 18, 2019 at 4:25 pm

    Αγαπητέ μου Chris, από τότε μέχρι τώρα κι από πάντα υπήρξαν τόσες εικόνες ρατσισμού που μόνο αν δεν έχεις μάτια δεν κατανοείς τι έχει συμβεί και τι σημαίνει όλη αυτή η απανθρωπιά. Δεν μπορώ παρά να σκεφτώ πως κάποιοι συνεχίζουν να ζουν δίχως την παραμικρή αίσθηση. Ούτε αυτιά, ούτε μύτη, ούτε στόμα. Θα αρκούσε νομίζω έστω και μια από αυτές για να καταλάβουν.

    Reply
    • Chris Pinturicchio

      April 24, 2019 at 7:33 am

      Για πολλοστή φορά φίλε μου έχεις απόλυτο δίκαιο. Σ’ ευχαριστώ για το σχόλιο σου.
      Δυστυχώς αυτοί είμαστε

      Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.