Μικρά που έμειναν στο Περιθώριο

Άγρια δύση: Μικρό ιστορικό – Φωτογραφικό άλμπουμ

Η άγρια δύση κατέχει ένα μυθικό χώρο στη φαντασία μας και αυτό οφείλεται στις ταινίες, τα κόμιξ, τα βιβλία αλλά και σε ότι άλλο έφτανε στα χέρια μας που απεικόνιζε καουμπόηδες  και ινδιάνους.

Η άγρια δύση ήταν όντως τρομαχτική και επικίνδυνη αλλά όχι όπως μας την απεικόνιζαν, στις ταινίες κυρίως. Οι εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες αποίκων, που ταξίδεψαν στην άγρια δύση για να ζήσουν, αντιμετώπισαν μια ατίθαση γη που ήθελε κόπο και ιδρώτα ώστε να είναι σε θέση να αποδώσει καρπούς γι’ αυτούς.

Οι άποικοι της άγριας δύσης ταξίδευαν για μήνες ολόκληρους προς το άγνωστο ώστε να βρουν ένα χώρο που θα μπορούσαν να ζήσουν αυτοί και τα παιδιά τους. Έτσι ξεκινήσαν να δημιουργούνται οι καταυλισμοί και σιγά – σιγά οι πόλεις.

Χρειάστηκαν να χτίσουν σπίτια από το μηδέν, με μόνο βοηθό τα 2 τους χέρια, αντιμετωπίζοντας τους ανεμοστρόβιλους, τις αμμοθύελλες, τους τυφώνες και όλους τους θυμούς της φύσης. Πέραν αυτών έρχονταν σε συγκρούσεις με τους ινδιάνους, τους γηγενείς Αμερικάνους, αφού εκμεταλεύονταν την γη τους.

Παρακάτω παρουσιάζω διάφορες φωτογραφίες από την πραγματική άγρια δύση από το δημόσιο φωτογραφικό αρχείο της Αμερικής.

looking-for-a-lotlynching-of-john-heithorient-saloon-faro-gamepatten-livestock-cosandstorm-over-midland-texasshoshone-indians-on-reservationabducted-jimmy-mckinn (1)abducted-jimmy-mckinnamerican-frontier-horsesapache-indian-prisonerscovered-wagon-great-migrationcow-takes-kids-to-schooldiscovery-party-on-horsebackexecution-of-a-soldierfort-belknap-indian-reservationhanock-homestead-feeding-chickensinfantry-crossing-the-riverjudge-roy-bean-buildingkinman-bar

Άμα γουστάρεις, ακολούθησε το Περιθώριο στο Google News

Comments (0):

  1. cortlinux

    April 4, 2018 at 2:46 pm

    Την ωρα που ειδα την κρεμαλα ενστικτωδως μου ηρθε στο νου το μοτο Νομος δυτικα του Πεκος απο το Λουκι Λουκ. Και μετα ηρθε η θρυλικη φωτογραφια του δικαστη Ρόι Μπιν.

    Reply
    • Chris.Pinturicchio

      April 4, 2018 at 4:21 pm

      Χαχαχ 🙂 Ωραίος τύπος ο δικαστής 🙂

      Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.