Μικρά που έμειναν στο Περιθώριο

Η άγρια ομορφιά των Saloon bar – Φωτογραφικό άλμπουμ

Σήμερα θα επιστρέψουμε και πάλι στην άγρια δύση (παλιό κείμενο), μια εξαιρετικά αγαπημένη εποχή, για να δούμε πως ήταν πραγματικά τα διάσημα saloon bar που έμειναν στις μνήμες μας από τις διάφορες ταινίες γουέστερν που βλέπαμε μικροί.

Όπως αναφέρουν διάφορες πηγές, το πρώτο salon bar άνοιξε το 1822 στο Brown’s Hole του Wyoming, μεταξύ του Colorado και της Utah, για να σερβίρει τους κυνηγούς που σκότωναν ζώα για κάνουν το δέρμα τους γούνες.

Τα saloon bar έγιναν πολύ διάσημα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα αν αναλογιστεί κανείς πως στο Livingston της Montana, το 1883, καταγράφηκαν 33 saloon bar σε πληθυσμό που δεν ξεπερνούσε τους 3000 κατοίκους.

Στα μυθικά μπαράκια, σύχναζαν κάθε καρυδιάς καρύδι, αγελαδοτρόφοι, δικηγόροι, επιχειρηματίες, ξυλοκόποι, παίκτες τυχερών παιχνιδιών, πόρνες, κυνηγοί χρυσού, στρατιώτες και ότι άλλο φανταστείς.

Σχεδόν όλα τα μπαράκια δούλευαν υπό 24ώρου βάσεως. Σέρβιραν φαγητό, αλκοόλ, καφέδες και άλλα ποτά. Επιπλέον, είχαν έσοδα από διάφορα τυχερά παιχνίδια που είχαν στα saloon bar αλλά και από τις πωλήσεις των γυναικών που είχαν “υπό ιδιοκτησίας τους”.

Οι φωτογραφίες που παρουσιάζω πιο κάτω, απομυθοποιούν κάπως τα όμορφα saloon bar που συνηθίσαμε στις ταινίες γουέστερν δείχνοντας όμως την άγρια ομορφιά τους. Για όσους βλέπουν σειρές και αρέσκονται στα γουέστερν, προτείνω ανεπιφύλακτα το Deadwood που είναι βασισμένη σε αληθινά πρόσωπα και γεγονότα.

Cowboys at Old West Saloons (1)Cowboys at Old West Saloons (2)Cowboys at Old West Saloons (3)Cowboys at Old West Saloons (5)Cowboys at Old West Saloons (6)Cowboys at Old West Saloons (8)Cowboys at Old West Saloons (9)Cowboys at Old West Saloons (11)Cowboys at Old West Saloons (12)Cowboys at Old West Saloons (13)Cowboys at Old West Saloons (18)Cowboys at Old West Saloons (20)Cowboys at Old West Saloons (21)

Άμα γουστάρεις, ακολούθησε το Περιθώριο στο Google News

Comments (9):

  1. Άιναφετς

    June 26, 2018 at 10:28 am

    Πόσο μου αρέσουν αυτές οι φωτογραφικές αναδρομές… και σίγουρα δεν θυμίζουν τα salloon εκείνης της εποχής αυτά που βλέπαμε στις ταινίες γιατί δύσκολα μεταφέρεται στη οθόνη ακόμα και η αίσθηση μιας φωτογραφίας! 😉

    Καλή μέρα μ’ ένα μεγάλο ευχαριστώ! 🙂

    Reply
    • Chris.Pinturicchio

      June 26, 2018 at 12:21 pm

      Να `σαι καλά Στεφανία μου για τα όμορφα σου λόγια. Χαίρομαι που σου άρεσε η δημοσίευση σου.

      Reply
  2. efge63

    June 26, 2018 at 10:59 am

    Πολύ το ευχαριστήθηκα το ταξίδι αυτό…

    Για όσους μένουν στην Αθήνα στη μαγευτική κοιλάδα του Σοφικού Κορινθίας βρίσκεται το “The Ranch” ένας θρύλος ζωντανεύει σε μια έκταση 330 στρεμμάτων… παιχνιδιάρικα Άλογα & Ατμοσφαιρικά saloons, μαγικά ξύλινα χωριά & Cowboys με άμαξες, μυστηριώδη μονοπάτια…

    Reply
    • Chris.Pinturicchio

      June 26, 2018 at 12:23 pm

      Δεν είχα την ευκαιρεία να δω το The Ranch αλλά είμαι σίγουρος πως θα είναι υπέροχο. Ότι υπάρχει στην φύση είναι πολύ ωραίο. Μακρυά από τσιμέντα κτλ…

      Reply
      • efge63

        June 26, 2018 at 12:26 pm

        Όταν θα ξανάρθεις!! Καμία σύγκριση βέβαια με εκείνα τα saloon αλλά είναι ακριβώς αυτό που είπες .. μέσα στη φύση και μακριά από τις πόλεις με ότι καλό ή κακό αυτές έχουν!! Καλό απόγευμα Χρήστο!!

        Reply
  3. 42

    June 26, 2018 at 6:17 pm

    Deadwood με τα 1000! Ενα σχετικά παραγνωρισμένο απο το ελληνικο κοινό διαμάντι! Διάλογοι πρόζα και το #$%@! πάει συννεφο. Ωραίο αφιέρωμα?

    Reply
    • Chris.Pinturicchio

      June 27, 2018 at 1:11 pm

      Ευχαριστώ για το σχόλιο σου και τα ωραία σου λόγια. Όσον αφορά το Deadwood για ‘μένα είναι από τις καλύτερες σειρές που είδα ποτέ μου. Τρομέρη σειρά και εξαιρετικά ψαγμένη.

      Reply
  4. Βεατρίκη Α

    June 27, 2018 at 6:14 am

    Χάρηκα και θαύμασα για το υλικό σου. το αποδεικτικό με τις παλιές φωτογραφίες..Και, για το θέμα σου..Πάντα, κάτι βρίσκεις, κάτι αναδεικνύεις, που με ξαφνιάζει τόσο ευχάριστα! Την καλημέρα μου Chris!

    Reply
    • Chris.Pinturicchio

      June 27, 2018 at 1:13 pm

      Καλησπέρα Βεατρίκη μου. Ειλικρινά τα λόγια σου με χαροποιούν ιδιαίτερα. Ευχαριστώ.
      Χαίρομαι πάρα πολύ που σου αρέσουν. Μετρά πολύ για ‘μένα. Να ‘σαι καλά.

      Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.