Μικρά που έμειναν στο Περιθώριο

Frédéric Pierre Bourdin – Πόσο κοστίζει η γονική αγάπη; – Μικρό ιστορικό

Ο Frédéric Pierre Bourdin γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1974 στο Nanterre της Γαλλίας.

Η μητέρα του δήλωσε πως δεν γνώριζε ποιος ήταν ο πατέρας, αν και ήξερε, έτσι προσπάθησε να τον μεγαλώσει μόνη της.

Η ζωή της δεν ήταν καλή, αφού κατηγορήθηκε ότι έπινε και ξενυχτούσε έτσι έχασε την επιμέλεια από τους γονείς της.

Αυτοί θα μετακομίσουν σε μια μικρή πόλη όπου ο μικρός τα βρήκε σκούρα. Η Αλγερινή του καταγωγή σε συνδυασμό με το ότι ήταν φτωχός και ορφανός δεν του έδιναν πολλά περιθώρια.

Άρχισε να λέει ψέματα και να πλάθει ιστορίες ώστε να είναι πιο αποδεκτός στο σχολείο του και στην κοινωνία γενικότερα.

Αυτά προκάλεσαν προβλήματα στον παππού και την γιαγιά έτσι τον έστειλαν σε ίδρυμα ανηλίκων.

Στην ηλικία των 16 θα απόδρασή και θα υποδυθεί ένα φανταστικό άτομο, τον Jimmy Sale, όπου υποτίθεται ήταν ένας βρετανός που χάθηκε. Ήλπιζε να τον πιστέψουν και να τον στείλουν εκεί ώστε να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή.
Οι αρχές τον ανακάλυψαν και τον έστειλαν πίσω.

Θα ξαναφύγει το από το ίδρυμα και θα υποδυθεί ένα άστεγο βουβό, τον Frédéric Cassis. Λίγο καιρό αργότερα θα τους αποκαλύψει την αλήθεια.

Το 1994 ένα 13χρονο παιδί, ο Nicholas Barclay, χάθηκε στην Αμερική. Θα ταξιδέψει στην Αμερική και θα τον υποδυθεί. Θα βρει τους γονείς του και θα τους πείσει ότι είναι ο γιος τους, ασχέτως πως μιλούσε αγγλικά με γαλλική προφορά και είχε καστανά μάτια αντί μπλε. Τους εξήγησε ότι απέδρασε από κύκλωμα παιδικής πορνείας.

Μαζί τους έμεινε 5 μήνες μέχρι που τον ανακάλυψαν. Φυλακίστηκε για 6 χρόνια.

Επιστρέφοντας στην Γαλλία θα υποδυθεί τον Léo Balley που χάθηκε το 1996. Οι αρχές θα του κάνουν DNA και θα τον ανακαλύψουν.

Το 2004 θα μετακομίσει στην Ισπανία και θα ισχυριστεί πως είναι ο Rubén Sánchez Espinoza όπου η μητέρα του σκοτώθηκε στις επιθέσεις της Μαδρίτης. Τον ανακαλύπτουν ξανά και τον στέλνουν πίσω στην Γαλλία.

Την επόμενη χρονιά προσποιήθηκε τον ορφανό Francisco Hernandez, ένα 15χρονο από την Ισπανία. Θα ντύνεται έφηβος και θα περάσει ένα μήνα στο Collège Jean Monnet μέχρι που ο διευθυντής τον ξεσκέπασε αφού είδε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα για την ζωή του.

Τον Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου καταδικάστηκε σε 4 μήνες φυλάκισης.

Η ζωή του Bourdin έγινε πεδίο έρευνας αφού υποδύθηκε τουλάχιστον 100 άτομα. Στις περισσότερες συνεντεύξεις παραδέχθηκε ότι αναζητούσε αγάπη, στοργή και την προσοχή του κόσμου, κάτι που δεν είχε ποτέ. Συνήθιζε να λέει “Όταν πολεμάτε τέρατα, προσέξτε να μην γίνεται ένα…”.

Τον Ιανουάριο του 2012 έγινε ντοκιμαντέρ (The Imposter) για την ζωή του.

 

 

Άμα γουστάρεις, ακολούθησε το Περιθώριο στο Google News

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.