Αγία Άννα

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην Αγία Άννα, την μητέρα Της Μαρίας (Της Παναγίας) της μητέρας Του Ιησού και επειδή γιορτάζει η σύζυγος μου σήμερα επιβαλλόταν να έγραφα κάτι.

Το όνομα της Αγίας Άννα, προέρχεται απ’ το εβραϊκό Hannah, που σημαίνει εύνοια, χάρη. Η Ορθόδοξη εκκλησία τιμά 3 φορές την Αγία Άννα, στις 9 Δεκεμβρίου με την σύλληψη της, στις 25 Ιουλίου με την κοίμηση της και στις 9 Σεπτεμβρίου με τον  σύζυγό της Ιωακείμ. Η Καθολική Εκκλησία τιμά την Αγία Άννα στις 26 Ιουλίου.

Το πρόσωπο της Αγίας Άννα τιμάται και από τους Μουσουλμάνους αφού αναφέρεται στο Κοράνι ως η μητέρα Της Μαρίας. Σύμφωνα μ’ αυτό η Αγία Άννα θεωρείτο σεβάσμια και πνευματική γυναίκα στον Μουσουλμανικό κόσμο.

Πέραν των θρησκευτικών, το όνομα της Άννα κατέχει ξεχωριστή θέση στις καρδιές μας μέσω των πολλών τραγουδιών που γράφτηκαν. Πιθανός το πιο διάσημο τραγούδι να είναι το “Αννούλα του χιονιά” που κυκλοφόρησε το 1984 από τον Αντώνη Καλογιάννη σε στίχους του Σαράντη Αλιβιζάτου και μουσική του δικού μας Μάριου Τόκα. Εγώ επειδή ήμουν πάντα του ξένου ρεπερτορίου τραγουδούσα πάντα της γυναίκας μου το “Annie’s Song” του John Denver.

* Το κείμενο είναι εξαιρετικά αφιερωμένο στην γυναίκα μου Άννα

ioakeim-annaAlphagamma3AF0alpha_3860nunualpha172_zpsfc39fa21Alphagamma3AF0alpha_3860nunualpha169_zpsf596589f

Previous Post
Next Post

11 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: