Μικρά που έμειναν στο Περιθώριο

Ο Jim Morrison και το δωμάτιο 32 – Μικρό ιστορικό – Φωτογραφικό άλμπουμ

Το Alta Cienega είναι ένα παλιό μοτέλ στο Δυτικό Χόλυγουντ όπου τα χρώματα και η διακόσμηση ξέμειναν από την δεκαετία του 70’. Βλέποντας το απ’ έξω είσαι σχεδόν σίγουρος ότι μέσα θα έχει τα χάλια του.

Αυτό που το κάνει ελκυστικό είναι το δωμάτιο 32. Ήταν το ιδιωτικό καταφύγιο του Jim Morrison κάθε φορά που η κοπέλα του, Pamela Courson, τον έδιωχνε από το διαμέρισμά τους στην κοντινή λεωφόρο Norton ή μετά από μια κουραστική ηχογράφηση με την μπάντα. Το χρησιμοποιούσε από το 1968 μέχρι κάποια στιγμή το 1970 και πιθανώς το 1971, πριν το Μάρτιο, όπου έφυγε για το Παρίσι.

Μετά τον θάνατο του, το κοινό ανέλαβε την ευθύνη και έκανε το δωμάτιο ιερό χώρο μνημονεύοντάς τον με γκράφιτι δεκαετιών. Το εύρος αυτών των trippy σκίτσων είναι συγκλονιστικό.

Καμία επιφάνεια στο δωμάτιο δεν είναι χωρίς στίχους ποίησης από τα ημερολόγια του Morrison, στίχους των Doors, προσωπικά μηνύματα και τρελά σχέδια. Η τηλεόραση, το εσωτερικό των συρταριών και το κλιματιστικό, όλα φέρουν μηνύματα από τους θαυμαστές του.

Για πολλά χρόνια το μοτέλ ζούσε σχεδόν εξ’ ολοκλήρου απ’ αυτό το δωμάτιο. Θαυμαστές πλήρωναν από 70 έως 160 δολάρια για να ξαπλώσουν μια νύχτα στο μουχλιασμένο και βρώμικο δωμάτιο που κάποτε κοιμόταν ο Morrison. Άλλοι, απλά έκανα μια απλή επίσκεψη στο δωμάτιο όπου πλήρωνες με το λεπτό!

Σήμερα το μοτέλ δείχνει να έκλεισε αν και αρκετοί δοκιμάζουν να μπουν μέσα ώστε να δουν απλά το δωμάτιο 32.

Φωτογραφία: Estate of Edmund Teske/Michael Ochs Archives/Getty Images

 

Άμα γουστάρεις, ακολούθησε το Περιθώριο στο Google News

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.