Η πιο διάσημη τίγρης δολοφόνος

Στην Champawat της Ινδίας, κατά τον 19ον αιώνα, υπήρχε μια τίγρης (της Βεγγάλης) που σκότωνε διαρκώς ανθρώπους. Οι αρχές της περιοχής, βλέποντας την κατάσταση να ξεφεύγει, έστειλαν διάφορους κυνηγούς να σκοτώσουν το ζώο.

Η τίγρης κατάφερε να ξεφύγει σ’ όλες τις ενέδρες που της έστησαν, έτσι αποφάσισαν να καλέσουν τον στρατό να την κυνηγήσει. Οι στρατιώτες, αν και δεν κατάφεραν να την σκοτώσουν, την έδιωξαν από την περιοχή και την “έστειλαν” στην γειτονική Kumaon.

Η τίγρης συνέχισε τους σκοτωμούς με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να μην βγαίνουν έξω από τα σπίτια τους, φοβούμενή το άγριο ζώο. Εν τέλει το 1907, το ζώο θα πεθάνει από τους πυροβολισμούς του διάσημου Βρεττανού κυνηγού Jim Corbett (1875 – 1955) ο οποίος ακολούθησε τις αιματοκυλίδες που άφησε το ζώο, μετά από σκοτωμό ενός παιδιού 16 χρονών.

Η διάσημη τίγρης, μέχρι σήμερα, είναι το πιο θανατηφόρο ζώο αφού σκότωσε 436 άτομα. Σύμφωνα με κάποιους, που εξέτασαν το ζώο, οι λόγοι που το οδηγούσαν να σκοτώνει ανθρώπους, ήταν τα δόντια του, όπου είχε πολλά σπασμένα έτσι τον ανάγκαζαν να σκοτώνει πιο “μαλακές” λείες.

Previous Post
Next Post

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: